EU.

dsc_01261-14

E genul de persoană pe care dacă o întrebi ce are se enervează mai rău. E genul de persoană care vrea să fie singură deși vrea să fie lângă o persoană. O singură persoană, fiindcă nu vrea să iasă în evidentă. E genul de persoană care cerșește o îmbrățișare deși ignoră cu inima în dinți orice privire călduroăsă. Ea e genul de persoană care așteaptă ceva mai mult decât a primit, așteaptă mai mult decât și-a dorit.

Ea e genul de persoană care luptă indiferent de riscuri, indiferent de consecințe, atunci când știe că se merită. Ea știe cine merită și cine nu, deși nu vrea să recunoască. Ea știe cine minte. Știe cine te minte, citește în ochii fiecărei persoane câte o teamă. Știe că sub fiecare pleoapă se ascunde câte un secret pe care nimeni nu-l va știi. Nici măcar tu însuți.

Ea e genul de persoană care iartă dar nu uită, își amintește cu inima frântă de fiecare dată când are ocazia să vorbească fără să se audă. El niciodată nu o aude, el nu îi răspunde. Ea e genul de persoană care știe să ajute, dă sfaturi bune dar nu știe și să le asculte. E genul de persoană care nu depinde de nimeni, depinde de tine cât poți să o ți până nu o pierzi a doua zi din vedere. Fata asta nu cere. Nu cere atenția celor din jur, și-ți jur că are respect pentru tot ce crezi tu că-i urât.

Ea e genul de persoană care poartă o ură sufletească pentru unele persoane deși nu are vreun motiv. Ea își are propria inimă posedată. Odată-i secată, odată-i inundată. Secată-n ură din iubire, inundată-n iubire din ură. Și tot ce-ți spun eu se tot adună, iar ea, ea e fata care strânge cunună lângă cunună și are grijă să nu uite nici măcar o veste bună sau vreuna proastă, fiindcă ea păstrează orice amintire oricât ar fi ea de banală.

Genul de persoană căreia nu-i pasă părerea ta, care întotdeauna va alege altceva. Genul de persoană care-și susține ideea până la capăt, nu abandonează planul fără încheiere, ci caută un răspuns coerent pentru fiecare idee.

Ea e genul de persoană care-ți zice-n fată. Meriți? Nu meriți, sau poate tu meriți. E fata căreia nu-i trebuie mult timp. Timpul e o joacă, aleargă ce aleargă și se oprește pentru a admira Marea. (“Marea e frumoasă, mereu mi-a plăcut Marea. E un fel de groapă de vise și speranțe, iar eu un fel de sperantă într-un vis de gheată ce mă îngheață.“) Ea e genul de persoană care are ultimul cuvânt spus, e ca o armă, trage toate gloanțele la prima mână și păstrează ce-i mai bun la urmă. Urma lecții, era genul care asculta tot ce i se zicea dar făcea tot ca ea, iar asta îi dădea puterea sa fie mai mult decât credea.

Ea e genul de persoană care iubește doar pe Unul și oferă până și la ultima celulă din corp pentru a-i fi aproape. Ea e genul care riscă tot pentru o secundă deși ar putea costa scump. Avea o inimă bogată, nu putea fi vândută, era văzută ca fiind o Inimă Căzută.

Ea era genul meu, un fel de “Fac numai ce vreau eu”, un fel de “Nu-mi pasă” și altădată” Hai lasă”. Ea era doar “Mai lasă-mă” și câteodată “Caută-mă”, mai era și “Scutește-mă” dar apoi “Iubește-mă” . Ea era complicată și cam dezordonată-n gânduri. Ea sunt eu deși caracterizată în prea puține rânduri.

Advertisements

11 thoughts on “EU.

  1. Cristina,
    Ești genul de persoană tare, caracter de piatră, de care mi-ar place să mă reazim, în momentele de restriște sufletească, Și, poate, am face-o în reciprocitate.Mă bucură vizita ta, și mă întreb, ce forțe ostle solitudinii, îți vor fi îndreptat pașii către mine. Mulțumesc, pentru vizită, și apreciere.:)
    Onu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s