Ce?

tumblr_lgy46hE1Oi1qauaolo1_540

Ce este fericirea?, Atunci când plângi, când dai cu pumnii în perete și înjuri. Ce este fericirea când oprești orice om din a se trezii, nu asculți pe nimeni și te ascunzi sub pături vii? Cum să o simți dacă nu te poți simții? Fericirea este o iluzie, perfuzie, medicament. Fericirea o poți cumpăra, o poți vinde, dar o poți și avea. Fericirea ține de tine și de nimeni altcineva.

Ce este frica?, Atunci când tremuri și uiți cuvinte, te macină, te ingreunează, te face invizibil și gol ca o sticlă. Strică orice strigă a frică și te îndeamnă să fii laș, să lași totul pentru nimic, să uiți scopul oricărui vis. Cine este frica să te lase fără speranțe, cine este, ea, cea care te împunge sub coaste? Frica este o insultă, o furie, o furtună. Nu te panica, luptă!

Ce este iubirea?, Atunci când nu le pasă. Atunci când te lasă. Te uită, te dezgustă, dar totuși te inundă. Cum poți să uraști dacă iubești, copile? Ce este iubirea, cine este ea? De ce-ți ia tot sufletul într-o clipă și tot restul vieții îl cerșești înapoi? Iubirea e vicleană, efemeră și plină de umor. Ai grijă cui îi împrumuți sufletul tău, s-ar putea ca tu să fii cel ce va tânji cel mai mult după el.

Ce este lumina?, Atunci când este noapte, atunci când este frig și ceața-ți-mbracă pleoape. Ce este lumina când tu nu o simți, nu o poți atinge deși fără ea nu vezi. Ce este lumina atunci când ești închis în tine și singura cale de ieșire ești tu, copile? Lumina e liniște și armonie. Nu te poți încrede prea mult în ea, și Soarele-i lumină asternută pe Orizont, nu poți alerga fără să privești în jos.

Ce este răbdarea?, Atunci când ești entuziasmat, când vrei totul acum și iei decizii proaste. Vezi tu, copile, răbdarea face parte din tine, este coordonare, senzație și orientare. Nu mai alerga spre infinituri pline de infinite, nu mai căuta în flori alte flori. Acceptă-ți pasul chiar dacă-i pe loc. Răbdarea poate fi schimbare, condiție și ecoul tău.

Ce este timpul?, Atunci când nimeni nu-l poate demonstra, nu-l poate limita, nu-l poate măsura? Ce este timpul când nimeni nu-l poate oprii, nu-i poate vorbii? Ar fi mai bine să nu mai așteptăm răspunsuri, timpul trece, iar trupul ne uită. Timpul fuge, nu iartă dar uită. Timpul este o măsură pierdută, o limită umană, o treaptă superioară. Nu te oprii să te uiți la el, copile, va trece pe lângă tine!

Ce este religia?, Atunci când toți îți impun reguli și-ți interzic treburi, separă cercuri. Ce este religia când împarte oameni pe categorii, când separă suflete rele de cele bune fără a știi ce se află în ele? Nu asculta de ei, copile, religia-i suflet, credință și putere, toate se află în mâinile tale, în pieptul tău. Controlează-ți puterile și vei triumfa mereu.

Ce este curiozitatea?, Aici  voiam să ajung. Atunci când nimic nu mai e scump, curiozitatea te face să deschizi ochii și să te uiți mai lung, mai apăsat, mai atent, dezvoltat. Curiozitatea te învată ce alții nu te pot învăța, ea te aleargă, te îndrumă, te retrezește. Tu fii curios, copile, niciodată nu te va păcălii! Tu cercetează, cunoaște și respectă Soarele. Tu descopune, compune și împlinește orice pentu tine. Curiozitatea va fi una cu tine și va fi singura care te va ține în viață într-o lume plină de oameni făra Oameni.

3 thoughts on “Ce?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s