Emotie.

DSC_0077

Si-atunci cand Firele de Par ale pamantului intalnesc norii, parca intalnesc Infinitul. Si ochii-mi sunt tacuti si uimiti, si gura-mi e cascada , iar buzele-mi sunt scarile ce urca Lumea toata. Stii? Cand esti intre mii de copaci aranjati care mai de care mai frumos, atunci iti dai seama ce Om mic esti , esti un Nimic. Un Nimic pe langa Ei. 

Si-alerg departe de Orasul meu , de parca nu am locuit niciodata aici.  Alerg si sper sa nu mai ma intorc, atata ura si dispret, toate la un loc.

Calc pentru a doua oara in acest oras, prima oara am crezut ca e un vis cu Dantela de Iarna si parfum de Dama, cu haine de gala si deloc deranjat de venirea mea. Muzica de-o Vara si straini ce-ti sfasie umarul cand trec pe langa tine . Cu Aer de parca-mi era o tigara si trageam de Ea sa nu se termine, si mai voiam fiindca ma bucura, si mai Visam inca pentru ca Vis imi parea. DAR, Dar a doua oara cand am pasit in acest oras iti jur ca l-am simtit in vene. M-a cutremurat. Mi-a ratacit sufletul si m-a rascolit. Am inchis ochii strans si Mi i-a deschis , a vrut sa-mi demonstreze ca de data asta nu mai e vis. 

Si-i calc cu Ea orice alee, si-i calc cu Ea pe orice celula din acest oras , si parca cu frica alergam printre Flori cu geamuri deschise pline de incredere. Si atingeam peretii cu o atata grija ca pe un Monument Istoric, si oftam de fiecare data cand aruncam privirea in cladiri ,Eu cu Ea tesusem destule amintiri. Care-mi prea bat in piept, care-mi sunt grele si Azi fiindca-mi sunt cusute din caramizi . Orasul asta , Doamne, era tesut din caramizi si iti jur ca eram pierdute , eram in mainile Lui . Si-ti jur ca ne-a fost prima dorinta implinita, cu gust de soc si menta, si lacrimi sarate pe o straduta imperfecta. Imbratisari calde si demne de emotii.

Oras cu oameni calzi si ochi blanzi , oras ce pastreaza doar ceea ce vrea si trimite spre casa tot ce-i displace; dar , Doamne, azi m-a trimis acasa dar m-a mai chemat odata, mi-a aruncat un Aer cald de Mai si L-am pastrat in buzunar, totul a pornit de cand m-am retras din Pitesti. Dar e frumos, e prea frumos cum desii il parasesc cu atata fericire , revin si ma primeste din nou cu mandrie.

Desii azi sunt acasa , sunt nerabdatoare sa o parasesc din nou Oricand si sa merg in Orasul cu adevarat Al Meu. Orasul care ma Defineste , cu haine vechi si ochi de caramizi, cu paturi din pietre si vant usor ce ma mangaie. Si-ti jur ca-l simt in vene de atunci si ma emotioneaza pana la oase, si-i multumesc Ei ca m-a tinut de mana pe drumurile Lui . 

1 Mai , un oras si-o fata . 18 ani, o scrisoare si-o lacrima. Multumesc!

Advertisements

2 thoughts on “Emotie.

  1. M.ai adus lacrimi in ochi, iar ..mai ai mult? chiar asa vrei sa ma seci? sper sa fim acolo asa cum ne dorim ca pe strazile acelui oras va ajunge sa dainuiasca a noastra prietenie…si mie mi-a intrat in vene, si inca imi curge, inima mea nu vrea sa.i dea drumul, ma ineaca cu amintiri si ador agonia asta, astept sa se mai umple un pahar de clipe si sa ma intorc acolo, sperand ca si tu o vei face.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s