Tu, Tu, Tu.

tumblr_mk6505ufaT1qgz0n4o1_500Tu azi spui nu zilei de mâine. Tu azi faci ce crezi că nu vei regreta. Tu niciodată nu ști dacă e bine. Tu niciodată nu minți. Eu? Eu știu multe despre tine. Te citesc în fiecare dimineață printre gene. Stai așezat pe bordura dinaintea stație de metrou. Mereu te găsesc savurând o țigară. Mereu te găsesc cu ea jumate. Mereu ești îmbătat în albume de vise. O dată mi-ai dat ocazia să-ți văd ochii. Ochii albastri unde verdele se întină haotic.

Tu niciodată nu ai vorbit. Ai mers șters și plictisit dar nu ești o fire plictisită. Tu ști că eu știu să te citesc, de ce niciodată nu mi-ai dăruit un zâmbet? Tu ai închisă în tine o lume ce te definește. Definește și misterul tău? Fiindcă nu-s o fire curioasă dar m-ai făcut curioasă. Tu nu ai întors capul de la fereastră nici când am stat lângă tine și jachetele noastre s-au atins. Tu știai că te simt. Ai demonstrat că nu-ți pasă. Tu nu ști de unde să începi. Așa-i? Cuvintele sunt decât o stare, faptele sunt decât un moment. Un moment ți-a luat să spui “Nu te supăra.”  și atunci am trăsărit în valuri. Mă simțeam o Mare. O Mare de  vise doar d-aia nu am scos nici măcar un cuvânt. Cuvintele se rosteau singure însă doar în capul meu. Tu niciodată nu ai așteptat să-ți răspund. Mereu ai plecat. Tu mereu dispăreai fără motiv. Dă-mi motive să nu mai fiu interesată. Da-mi motive să nu te mai studiez. Tu îmi rătăceai prin minte deși cineva mă minte când îmi spune că azi trebuie să stau acasă.

Vreau în răcoarea dimineții să-mi văd visele cum fumează-n grabă pe-o bordură lângă stația de metrou. Să le văd cum merg ganditoare și dispar nepăsătoare. Eu îmi vreau visele mergătoare acum, îmi vreau bătăile inimii puternice. Și oftez.

Tu nu ai cum să-ți dai seama că-ți suspin dorul băiatule. Nici măcar nu-ți știu numele. Care e numele tău? Care?

Fum de țigară, zâmbet tras ca după boală. Mă aflu în fața lui fumând dintr-o coală fiindcă îi citesc povestea și îmi șoptește iara “Nu te supăra” , dar de unde atâta supărare.

Eram supusă poveștilor tale, iar TU, TU niciodată nu m-ai citit. Tu azi spui da zilei de mâine, tragi de tine parcă tragi de mine. Tu nu ști că dacă te apropii de mine am să te sărut. Tu necunoscut țesut din ambrozie, mi-ai descusut  vise din cele mai ale dracu închisori, mi-ai dat speranța la viață și speranța la câțiva fiori. Tu nu ști că m-ai îndrăgostit printre gene și-ți port o iubire mai mare decât toate gândurile care îți trec prin cap în acest moment. Te văd supărat, puțin speriat, dar am un dar pentru tine. Tu nu ești decât un om ce vine și pleacă de lângă mine. Tu mi-ești drogul făr’ de care nu mi-e bine. Tu ești darul ce ți-l pot da pentru tine, fiindcă te-am citit și recitit până te-am descoperit.Descoperă-te! 

 

A și…cum te cheama? Care e numele tău?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s