Dar daca?

tumblr_mp10xzs3bC1qau3r8o1_500Ce se intampla daca tot ce iubesti TU o sa moara?

Daca ultimul zambet a plecat, ce te face sa crezi ca nu o sa mai vina unul mai tarziu. Daca nu traiesti momentul asta, daca nu clipesti chiar acuma, inseamna ca nu respiri, deci nu existi. Dar. Dar mereu exista un dar. Un dar pe care il primesti si-l pretuiesti din toata inima, cu tot sufletul. Darul meu? Darul meu este El.

Pe-un pat de hartie uscata, creponata, veche, atat de veche incat se crapa. Acolo imi gaseam alinarea, acolo vorbeam despre mine, despre tine, despre ei, despre noi toti. Caracterizam doi ochii caprui zile si nopti. Nu te intreba ce puteam spune de ei. Cuvintele nu-s infinite dar ce simt eu e un Infinit.

Pasi calcati cu frica pe parchetul rece. Simteam raceala pana in sufletul firului de par. Doborata de presiune, iti scriu despre dorul meu pentru El, iti scriu defapt despre mine; despre singura mea placere de a-l avea pe el in bratele astea, doua crengi fara viata, lipit de corpul asta in care incearca sa se zbata o inima, sarutand buzele astea uscate si pline de iubire pierduta in zadar pe foi, scrisori, doine, poezii, sperante pierdute, promisiuni uitate…

Doar El. Daca El n-ar mai fii… nu. Nu pot raspunde la acea intrebare. Pur si simplu daca El n-ar mai fii, atunci evident nici eu n-as mai fii.

~Dar daca tot ce iubesti tu o sa moara?~

Atunci… Soarele si Luna ar fii in pamant, ingropate, inecate de pustiu, norii nu ar mai exista ar fi intuneric bezna. Doar o lanterna m-ar putea ajuta sa pot ajunge acasa. ~Alerg~ Nici un om pe drum, plante moarte, caini legatii cu lanturi care musca pamantul. Aer intepator cateodata exagerat de rece, alteori exagerat de cald. Ochii imi erau in flacari, urechile-mi tiuiau, simteam cum imi crapa pielea pe mine si cade, unghii rupte, dinti cazuti. Mi-am pus mainile in cap si am inceput sa plang, lacrimi dulci, reci. In maini doi pumni de par. Inima din mine care nu-mi batea…simteam cum ma topesc, iar vederea ma lasa… Lanterna s-a stins la fel ca si viata mea. Asta s-ar intampla…

Nu as mai fii Nimic. Nu ar mai exista nimic, pentru mine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s